2012. május 29., kedd

Variációk egy esti pizzázásra

Pizzát készítettünk hétvégén vacsorára és annyi ötletünk volt, hogy mi kerülhetne rá, hogy ha egy helyre mind rá tettük volna, az nagyon sok lett volna... Ezért úgy döntöttünk, hogy négy felé választjuk a pizzát és így mindenkinek kedve telik :) A képek lehet nem a legjobbak, de már nagyon éhesek voltunk :D






Variációk egy esti pizzázásra

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg liszt, 25 gr élesztő, 2 dl langyos víz, 3 ek olaj, kevés só.

Csípős feltéthez: pikáns szalámi, mozzarella, koktélparadicsom, paprika, csipőspaprika.

Halas feltéthez: halkonzerv, pár karika citrom, vöröshagyma, mozzarella.

Brie sajtos feltéthez: pár szelet Brie sajt, pármai sonka, ananász, zöldhagyma, mozzarella.

Dupla-húsos feltéthez: pármai sonka, pikáns szalámi, koktélparadicsom, paprika, mozzarella.

Egyébb: házi készítésű paradicsomszósz.


Elkészítés:

A tésztához az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk és a sós liszthez adjuk az olajjal együtt, összegyúrjuk és hagyjuk legalább 1 órát kelni. Ha megkelt kinyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal. A kés életlen felével elválasztjuk 4 felé a pizzát és mindegyik negyedre felhalmozzuk a feltéteket. Kb. 25-30 perc alatt 180 fokon megsütjük.


Csípős


Halas


Brie sajtos


Dupla-húsos



Na, ki melyiket kéri? :)

6 megjegyzés:

  1. A brie sajtos nagy kedvencem lenne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elárulom, hogy nekem is az volt a kedvencem :D

      Törlés
  2. Ha lehet Kata, akkor én halasat szeretnék:-)
    Cserébe küldök neked egy díjat, kérlek fogadd szeretettel:
    http://ugymintotthon.blogspot.com/2012/05/blogdij.html
    puszi: Timi

    VálaszTörlés
  3. Hu Kata ez nagyon guszta lett! Nekem jöhet minden formába:)

    VálaszTörlés
  4. mindengyikbol kerek:)

    VálaszTörlés
  5. Micsoda variáció, micsoda választék!! :P Fincsi.

    VálaszTörlés