2012. június 27., szerda

Chili con carne - leegyszerűsített változat

Elnézést kérek, keves olvasóimtól, pár napig nem jelentkeztem. Mikor megnéztem, a statisztikai adatokat, mégis minden nap százon felül volt. Meglepődtem, hogy így is akad aki felém néz, nagyon jó érzéssel töltött el:) Igyekszem gyakrabban jelentkezni új bejegyzésekkel, csak most kicsit passzív, "semmihez sincs kedvem" időszakom volt, nem a blog témájába illő dolgok miatt. Köszönöm, hogy új bejegyzések hiányában is látogattok!


 Tudom, nem ez az igazi chili con carne, de annak egy nagyon leegyszerűsített változata. Aki nem szereti a csípőst, az csípős paprika helyett tehet bele édes paprikát. 


Chili con carne - leegyszerűsített változat

Hozzávalók:

40 dkg darált sertéshús, 2-3 cikk fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 30 dkg vörösbab (konzerv), 25 dkg kukorica (konzerv), 2 paradicsom, 2 kk csípős paprika fűszer, 4-5 ek paradicsompaszta, só, bors, olaj.

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk a csipős paprika fűszerrel, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomokat. Pár percig hagyjuk együtt pirulni. A darált sertéshúst összekeverjük a zúzott fokhagymával és a paradicsomos keverékhez adjuk, megpirítjuk benne a húst, ügyelve, hogy ne legyen csomós. Felöntjük kevés vízzel, puhár pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompasztát, annyit, hogy kb. olyan legyen, mint a bolognai szósz. Beletesszük a kukoricát és a vörösbabot, majd még pár percig együtt pároljuk. Valamiért úgy gondoltam, hogy talál rá egy kis reszelt sajt, de nem kötelező. :) 



3 megjegyzés:

  1. Igy is guszta lett nagyon.Párom mondaná,jöhet minden mennyiségben:))

    VálaszTörlés
  2. András Gabriella (Gabóca)2012. június 27. 12:36

    Egyik kedvencem,,, ez tényleg egyszerűbb és főleg gyorsabb változat,, de biztos jobb mint a zacskós alapporok,, ki fogom próbálni,,

    VálaszTörlés
  3. Ez egy nagyon finom változat, engem egyáltalán nem zavarna, hogy nem eredeti változat. :)))

    VálaszTörlés