2012. június 1., péntek

Stroganoff bélszín - vagy hasonló

Több változata is kering a neten a Stroganoff bélszínnek, szerettem volna elkészíteni az igazit, az eredetit, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik az, mivel ahány receptet megnyitottam, annyi féle volt. Így elkészítettem egyet magamtól, egy nagyon egyszerűt. Ha valaki tudja az eredetit, megköszönném, ha megírná.



 Stroganoff bélszín - vagy hasonló

Hozzávalók:

20 dkg bélszín, 5 közepes fej csiperke gomba, 2 savanyú uborka, kevés liszt, olaj, só, bors, pirospaprika, 5 ek tejföl, 1 ek liszt, 2 kk mustár, ételízesítő.

Elkészítés:

A bélszínt kisujjnyi nagyságú csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztbe. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk és beledobjuk a lisztes bélszíncsíkokat, csak addig pirítjuk, hogy épp kapjanak kérget. Felöntjük vízzel és addig pároljuk míg megpuhul. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A gombát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A savanyú uborkát apró kockákra vágjuk. A tejfölet elkeverjük ételízesítővel, a mustárral és 1 ek liszttel. Amikor a hús majdnem megpuhult hozzáadjuk a gombát, pár percig együtt pároljuk. Aztán hozzáadjuk az uborkát is. Felöntjük a tejföles keverékkel, összeforraljuk és kb. 1 kk pirospaprikával megszórjuk, összekavarjuk.   

3 megjegyzés:

  1. Hát ezt most rögtön kérem szépen!:)naon éhes vagyok:))

    VálaszTörlés
  2. Ma este ez lesz a vacsi :) szorits hogy jo legyen ! Ago

    VálaszTörlés