Madártej
Hozzávalók:
1 l tej, mandula vagy rum aroma, 10 dkg cukor, 6 tojás, 1/2 vanília rúd.
Elkészítés:
A tejet feltesszük főni, amíg kezd forrni. Nagy kanalanként beleszaggatom a cukor felével felvert tojásfehérjét, pár másodpercet hagyom mindkét oldalukat, majd szűrőkanállal egy tálcára kiszedjük, levesszük a tejet a tűzről. A tojássárgáját elkavarjuk cukorral, ízesítjük az aromával és 1 dl tejjel, simára kavarjuk. Hozzáöntjük a tejhez, kicsit összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Tálaláskor az aromás tejet tálkákba öntjük és mindegyikbe teszünk a tojásfehérjehabból. Díszíthetjük csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése