2012. szeptember 11., kedd

Barackos-joghurtos torta

Ismét egy születésnapot ünnepeltünk. Új tortát próbáltam ki, de azt hiszem nem bántam meg :) Azt mondták finom volt, mind elfogyott és az jó jel. Kicsit gyerektorta kinézete lett, de legalább vidám. Isten éltesse még egyszer (s még sokszor) az ünnepeltet! :)






Barackos-joghurtos torta

Hozzávalók:

A piskótához: 25 dkg puha vaj, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 2 ek vanília aroma, 3 tojás, 20 dkg joghurt, 5 dkg reszelt fehér csokoládé, 2 barack.

A joghurtos réteghez: 3 dl tejföl, 2 dl natúr joghurt, 2 ek méz, 1 tasak zselatin, 6 dkg fehér csokoládé.

Díszítés: Dr. Oetker vaníliakrém, ostyarudak




Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra kavarjuk, hozzákeverjük a lisztet, sütőport, vaníliaaromát, tojásokat, joghurtot és a reszelt fehér csokit. Alaposan összedolgozzuk, majd belekavarjuk a kockákra vágott barackot. Vajazott, lisztezett tortasütő formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Elkészítjük a joghurtos réteget: A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tejfölt, a joghurttal, a mézzel és a felolvasztott fehér csokoládéval összekeverjük, majd a felolvasztott zselatint is hozzáadjuk. A  tortasütőformában hagyott, kihűlt piskótára öntjük és hagyjuk egy éjszakát, hogy megkössön. Másnap rákenjük a vaníliakrémet, hagyjuk kicsit dermedni rajta, majd levesszük a tortasütő karimát és körberakjuk ostyarudakkal, amiket belemártunk maradék krémbe, hogy ragadjon. Tetejét tetszés szerint díszítjük. 


6 megjegyzés: