2013. március 8., péntek

Vörösboros-körtés szűzérmék

Nagyon szeretem a húsokat gyümölcsökkel társítani, lehet az aszalt, befőtt vagy akár friss gyümölcs. Jelen esetben egy barátnőmtől kapott körtebefőttet használtam fel. Először próbáltam ki körtét hússal és be kell valljam, nagyon ízlett. 

Vörösboros-körtés szűzérmék




Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés bélszín
  • 15 dkg körte befőtt (csak a körte ennyi dkg, leve nélkül)
  • kevés olaj
  • só, bors
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 dl vörösbor
Elkészítés:

A bélszínt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, egy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk szójaszósszal. A körtecikkeket felkockázzuk és a hússzeleteken elosztjuk őket, kevés olajjal meglocsoljuk. Aláöntjük a bort és kevés vizet. Sütőben kb 35-40 percet sütjük, közben ellenőrizve, hogy ha elfőtt a leve, de még nincs kész, pótoljuk vízzel. Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés: