Tudtak valamit ezek a régiek... Egy kolléganőmtől kapott 1941-es kiadású recepteskönyvben találtam ezt a köretet. Pedig azt hittem nem lehet semmi újat készíteni krumpliból. De lehet! És még milyen finomat és mutatós is. Köszönet kedves barátnőmnek a segítségért! :)
Kisütött burgonya
Hozzávalók:
8 közepes szem krumpli, 2 ek liszt, 2 ek tejföl, só, panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, sütéshez olaj.
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Miután kihűt hozzákeverjük a lisztet, a tejfölt és sózzuk. Összegyúrjuk, kis sárgarépa alakokat formázunk belőle és panírozzuk óvatosan lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd bő olajba kisütjük. Tálaláskor friss petrezselyemzöldből kis csokrokat szúrúnk bele.
milyen régóta várok már erre a receptre :)
VálaszTörlés