2012. november 29., csütörtök

Kisütött burgonya

Tudtak valamit ezek a régiek... Egy kolléganőmtől kapott 1941-es kiadású recepteskönyvben találtam ezt a köretet. Pedig azt hittem nem lehet semmi újat készíteni krumpliból. De lehet! És még milyen finomat és mutatós is. Köszönet kedves barátnőmnek a segítségért! :)



Kisütött burgonya

Hozzávalók:

8 közepes szem krumpli, 2 ek liszt, 2 ek tejföl, só, panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, sütéshez olaj.

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Miután kihűt hozzákeverjük a lisztet, a tejfölt és sózzuk. Összegyúrjuk, kis sárgarépa alakokat formázunk belőle és panírozzuk óvatosan lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd bő olajba kisütjük. Tálaláskor friss petrezselyemzöldből kis csokrokat szúrúnk bele.


1 megjegyzés: