2012. január 26., csütörtök

Kati tészta

Ismét egy recept a mamám készítette sütemények gyűjteményébe. Nagyon szeretem, az egyik kedvencem az ő sütijei közül.


Kati tészta

Hozzávalók: 

A lapokhoz: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 25 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír), 1 tasak sütőpor, 15 dkg cukor, ha szukségesnek találjuk, akkor nagyon kevés tej, reszelt citromhéj.
A krémhez: 1 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 ek kakaó, 3 ek barackdzsem, 2 ek rumaroma.
Tetejére: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, tejcsokoládé.

 A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 3 lapot nyújtunk, egyenként megsütjük őket. Amelyik a legsikertelenebb lett, összetörjük, összedolgozzuk 1 dl tejjel, a vajjal és a krém többi hozzávalójával. Ezt a krémet rákenjük az egyik lapra, rátesszük a másik lapot. 
A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és még tovább verjük. Rákenjük a tetejére, majd szeletelés előtt tejcsokoládét reszelünk rá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...