Császárszalonnás sertéspörkölt
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús, 10 dkg császárszalonna, kevés olaj, só, bors, paprika, 1 fej vöröshagyma, 5 kk paradicsompaszta, 10 dkg tejföl, 3 ek liszt.
A húst és a császárszalonnát felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a császárszalonnakockákat is, megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, hozzáadjuk a sertéskockákat is, picit azt is pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepja a húst, hozzáadjuk a paradicsompasztát és főzzük amíg jól megpuhul a hús. Ha még mielőtt megpuhulna, elfő a víz, pótoljuk. Nekem kétszer is kellett pótolni. Mikor megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölet és a lisztet, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, picit összeforraljuk és már készen is van. Én a változatosság kedvéért puliszkával és tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése