2013. november 13., szerda

Cianfotta zöldfűszeres csirkemelltekercsekkel

Ez a fogás egy közös produkció volt édesanyámmal, az ő érdeme a különleges köret, én pedig Ottis receptjéből kiindulva a csirkemellet készítettem el. A köret megfelel egy húsmentes egytálételnek is.


Cianfotta 
zöldfűszeres csirkemelltekercsekkel

Hozzávalók:

Cianfotta:
  • 70 dkg padlizsán
  • 4 paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 kg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • kukorica
  • olaj
  • só, bors
  • oregáno
  • petrezselyemzöld

Zöldfűszeres csirkemelltekercsek:
  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 14-15 szelet császárszalonna
  • zöldfűszerek ízlés szerint, vegyesen (petrezselyemzöld, bazsalikom, oregánó, rozmaring)
  • só, bors
  • vaj az edény kikenéséhez

Elkészítés:

Elkészítjük a Cianfottát:

A padlizsánokat meeghámozzuk, felkockázzuk kb 2 centis kockákra, sózzuk és hagyjuk lecsepegni. A paprikákat, paradicsomokat, krumplit is felaprítjuk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A felkockázott krumpli olajban aranybarnára pirítjuk. A padlizsánt, hagymát, paprikát is kevergetés mellett, 2 perc alatt megpirítjuk. Végül beletesszük a paradicsomot és fokhagymát, fűszerezzük és további 1 percig pirítjuk. Tűzálló tálba tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 

Összeállítjuk a csirkemelltekercseket:

A csirkemelleket vékonyra filézzük, ha szükséges, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre bőven rakunk reszelt sajtot és szintén bőven megszórjuk a zöldfűszerekkel. Feltekerjük, becsomagoljuk a császárszalonnaszeletekbe és egy vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése