Ez a fogás egy közös produkció volt édesanyámmal, az ő érdeme a különleges köret, én pedig Ottis receptjéből kiindulva a csirkemellet készítettem el. A köret megfelel egy húsmentes egytálételnek is.
Cianfotta
zöldfűszeres csirkemelltekercsekkel
Hozzávalók:
Cianfotta:
- 70 dkg padlizsán
- 4 paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- kukorica
- olaj
- só, bors
- oregáno
- petrezselyemzöld
Zöldfűszeres csirkemelltekercsek:
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg sajt
- 14-15 szelet császárszalonna
- zöldfűszerek ízlés szerint, vegyesen (petrezselyemzöld, bazsalikom, oregánó, rozmaring)
- só, bors
- vaj az edény kikenéséhez
Elkészítés:
Elkészítjük a Cianfottát:
A padlizsánokat meeghámozzuk, felkockázzuk kb 2 centis kockákra, sózzuk és hagyjuk lecsepegni. A paprikákat, paradicsomokat, krumplit is felaprítjuk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A felkockázott krumpli olajban aranybarnára pirítjuk. A padlizsánt, hagymát, paprikát is kevergetés mellett, 2 perc alatt megpirítjuk. Végül beletesszük a paradicsomot és fokhagymát, fűszerezzük és további 1 percig pirítjuk. Tűzálló tálba tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Összeállítjuk a csirkemelltekercseket:
A csirkemelleket vékonyra filézzük, ha szükséges, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre bőven rakunk reszelt sajtot és szintén bőven megszórjuk a zöldfűszerekkel. Feltekerjük, becsomagoljuk a császárszalonnaszeletekbe és egy vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése