Édesanyám sütte ezt a nagyon finom tortát születésnapomra. A forrás szerint ez az eredeti osztrák recept. Mindenkinek nagyon ízlett, próbáljátok ki! :)
Sacher torta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 25 dkg étcsokoládé
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl olaj
- baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- diónyi vaj
Elkészítés:
A tojássárgáját fehéredésig keverjük a kétféle cukorral. A 25 dkg étcsokoládét feltördeljük és az olajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, alacsony lángon. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kihűt olvasztott csokoládét összekeverjük a cukor tojássárgájával. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, majd beleforgatjuk a habot. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és kb. 35-40 perc alatt 170 fokon készre sütjük. Az első 20 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! Fogvájóval ellenőrizzük, hogy készen van-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Két lappá vágjuk, megkenjük az alsót baraclekvárral, ráborítjuk a felsőt. A tetejét és a szélét is bekenjük a lekvárral. A 10 dkg étcsokoládét a vajjal megolvasztom és azzal vonom be a lekváros tortát. Pihentetjük, míg a csokoládé megdermed rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése