2013. október 27., vasárnap

Fűszeres burgonyakrémleves

Egy hónapja várost, így munkahelyet is cseréltem. Az előző munkahelyemen töltött utolsó munkanapomon a kollégáim, barátaim megleptek egy nagyon különleges receptes könyvvel. Ma nálam voltak, így pont abból a könyvből készítettem el a levest. Ennek a levesnek az a különlegessége, hogy szalmakrumplival kell tálalni. Ajánlom mindenkinek!


Fűszeres burgonyakrémleves 

Hozzávalók:

  • 50 dkg  burgonya
  • 1 közepes hagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 l zöldségleves (akár leveskockából is lehet)
  • 1,5 dl fehérbor
  • egy csokor vegyes zöldség (petrezselyemzöld, zeller, bazsalikom, kakukkfű, kapor)
  • 2 ek citromlé
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • olaj
Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk és háromnegyedét felkockázzuk. A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyakockákat, összeforgatjuk, felöntjük az alaplével és a borral. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. A tejfölet elkeverjük a zöldfűszerekkel, citromlével és beleöntjük a tűzről levett levesbe. Botmixerrel pépesítjük. Sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt a maradék burgonyából vékony szeleteket vágunk és olajban ropogósra sütjük, majd ezt tálaljuk levesbetétként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése