Tepsis raffaello
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1/2 kk sütőpor
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 14 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- kókuszreszelék
- mogyoró
Először elkészítjük a krémet, hogy legyen ideje kihűlni. 3 dl tejet forralni teszünk. A tojássárgájákat kikavarjuk a cukorral, 1 dl tejjel és a pudingporral, majd beleöntjük a forrásban levő tejbe és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
A piskótához a tojásfehérjéket habosra, majd apránként hozzáadva a cukrot, fényesre kavarjuk. A lisztet, kókuszreszeléket és sütőport óvatosan beleforgatjuk a habba és egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe öntjük. 170 fokos sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük.
A margarint először magára, majd a porcukorral habosra keverjük és beleforgatjuk a kihűlt pudingkrémet.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, bőven megszórjuk kókuszreszelékkel és 1-2 órát hűtőbe tesszük. Szeletelés után, minden szeletet egy-egy szem mogyoróval diszítünk.
Biztos, hogy 3 dl tej kell a krémhez? Fennt meg 4 dl ír, de az is kevés.
VálaszTörlés4 dl tej kell a krémhez, a következőképpen: a tojássárgájákat kikavarjuk a cukorral, 1 dl tejjel és a pudingporral, majd beleöntjük a forrásban levő tejbe a (3 dl-be, így lesz belőle 4 összesen). Ez elég, mivel egy sűrűbb krémet szeretnénk elérni, mint egy átlagos puding. Jó étvágyat hozzá, ha kipróbálod! :)
Törlés