2013. október 2., szerda

Túrós-szilvás szelet

Ma volt az első napom az új munkahelyemen :) Nagyon tetszett, továbbra is lelkes vagyok, hogy itt dolgozhatok és úgy tűnik, hogy nagyon fogom élvezni, amit csinálok! Kedves édesanyám ezzel a finomsággal várt haza, úgyhogy most más tollával ékeskedem picit :)


Túrós-szilvás szelet

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 1,25 dl tej
  • 1/2 kk + 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 8 dk lágy margarin
A szilvás töltelékhez:
  • 1,5 kg magraváló szilva
  • 4 ek zsemlemorzsa
A túrókrémhez:
  • 75 dkg tehéntúró
  • 2,5 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja

  • 10 dkg fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsolva felfuttatjuk a langyon, cukros (1/2 kk porcukor) tejben. A tészta többi hozzávalójával összedolgozzuk és kétszeresére kelesztjük (b. 1 óra). 

A szilvákat felezzük és eltávolítjuk a magokat. 

A túrós töltelék hozzávalóit is simára dolgozzuk. 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk zsemlemorzsával, ráhalmozzuk a szilvákat, ráöntjük a túrókrémet, egyenletesen elsimítjuk. Kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Tálaláskor megszórjuk fahéjal porcukorral.

1 megjegyzés: