Banántorta
Hozzávalók:
- 3 db érett banán
- 12 dkg felaprított erdei mogyoró
- 23 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1/2 kk fahéj
- 10 dkg felaprított tejcsokoládé
- 2 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj/margarin
- 1 tasak vaníliás cukor vagy 1 kk vanília aroma
- karamellpuding
- mandulaszeletek
Tetejére:
A banánokat meghámozzuk, darabokra törjük és villával pépesre nyomkodjuk. Összekeverjük az olvasztott margarinnal, tojásokkal, majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk.Gyümölcstorta formában, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba). Mikor meghűlt, karamellpudingot öntünk rá, amit sűrűbbre készítünk, mint a csomagján szereplő leírásban, vagyis kevesebb tejjel (5 dl helyett 3 dl-el). Rögtön ahogy rákentük a pudingot, megszórjuk mandulaszeletekkel, hogy ragadjanak bele még mielőtt megköt a puding.
Ezt a receptet semmi esetre ne fordítsd le orosz nyelvre,mert így tökéletes, ahogy van.
VálaszTörlésMost is örömmel olvaslak:)
Rendben :))
Törlés