2017. január 24., kedd

Mézes oldalas majonézes káposztasalátával


Mézes oldalas

Hozzávalók:
  • 1 kg sertésoldalas
  • 5 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 3 ek ketchup vagy édes chiliszósz
  • 1 ek mustár
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 4 cikk zúzott fokhagyma

Elkészítés:
Az oldalason kivül a hozzávalókat egy tűzálló tepsiben összekeverjük, beletesszük az oldalasokat, összeforgatjuk, majd lefedve hagyjuk pácolódni pár órát, de a legjobb, ha egy egész éjszakát. 180 fokos sütőben 40 percet sütjük lefedve, majd fedő nélkül pirítjuk mindkét oldalukat, míg szép piros-ropogós lesz.

Megjegyzés: kipróbáltam füstölt oldalassal is, de úgy nem ajánlom.

Majonézes káposztasaláta


Hozzávalók:
  • 1 kis fej káposzta
  • 1 fej lilahagyna
  • 1 kicsi konzerv kukorica
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kk mustár
  • só, bors
  • 1 tojás sárgája
  • olaj
  • 1 kk citromlé
  • 1 kk cukor
  • 4 dl tejföl
  • apróra vágott kapor

Elkészítés:
Elkészítjük a kapros tartármártást: a tojássárgáját és a mustárt összekavarjuk, majd több adagban hozzácsorgatjuk az olajat, amíg világos színű, kemény majonézet kapunk. Beltesszük a cukrot, amire rácsorgatjuk a citrom levét és elkavarjuk. Belekavarjuk a tejfölt és a kaprot is. 

A káposztát és a hagymát kockákra vágjuk, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket összeforgatjuk a tartármártással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése