Mézes oldalas
Hozzávalók:
- 1 kg sertésoldalas
- 5 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- 3 ek ketchup vagy édes chiliszósz
- 1 ek mustár
- só, bors
- 1 ek olaj
- 4 cikk zúzott fokhagyma
Elkészítés:
Az oldalason kivül a hozzávalókat egy tűzálló tepsiben összekeverjük, beletesszük az oldalasokat, összeforgatjuk, majd lefedve hagyjuk pácolódni pár órát, de a legjobb, ha egy egész éjszakát. 180 fokos sütőben 40 percet sütjük lefedve, majd fedő nélkül pirítjuk mindkét oldalukat, míg szép piros-ropogós lesz.
Megjegyzés: kipróbáltam füstölt oldalassal is, de úgy nem ajánlom.
Majonézes káposztasaláta
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 1 fej lilahagyna
- 1 kicsi konzerv kukorica
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 kk mustár
- só, bors
- 1 tojás sárgája
- olaj
- 1 kk citromlé
- 1 kk cukor
- 4 dl tejföl
- apróra vágott kapor
Elkészítés:
Elkészítjük a kapros tartármártást: a tojássárgáját és a mustárt összekavarjuk, majd több adagban hozzácsorgatjuk az olajat, amíg világos színű, kemény majonézet kapunk. Beltesszük a cukrot, amire rácsorgatjuk a citrom levét és elkavarjuk. Belekavarjuk a tejfölt és a kaprot is.
A káposztát és a hagymát kockákra vágjuk, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket összeforgatjuk a tartármártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése