Tojáskrémleves
Hozzávalók:
- 6 db keményre főtt tojás
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis darab zeller
- 1 fej hagyma
- 2 ek mustár
- 1,7 l húsleves alaplé (nálam libából)
- 2 dl főzőtejszín
- 6 dkg vaj
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A zöldségeket felkockázzuk, majd a vajon 4-5 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével. Ízesítjuk a fűszerekkel, mustárral. Kis rést hagyva lefedjük és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a felkockázott tojásokat. 4-5 percet együtt főzzük, majd simára turmixoljuk. Levesgyönggyel, illetve reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése