2017. január 23., hétfő

Tojáskrémleves



Tojáskrémleves

Hozzávalók:

  • 6 db keményre főtt tojás
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kis darab zeller
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek mustár
  • 1,7 l húsleves alaplé (nálam libából)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 6 dkg vaj
  • só, bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A zöldségeket felkockázzuk, majd a vajon 4-5 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével. Ízesítjuk a fűszerekkel, mustárral. Kis rést hagyva lefedjük és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a felkockázott tojásokat. 4-5 percet együtt főzzük, majd simára turmixoljuk. Levesgyönggyel, illetve reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése