Ezt az ételt már többször készítettem, mindenki nagyon szereti. Szerintem könnyen elkészíthető, de annál finomabb fogás, amit lehet mártogatni ki-milyen szószban szereti,én fokhagymaszósszal szeretem, de egy csipősebb szósszal is nagyon talál. A tészta receptjét itt találtam.
Olasz szendvics
Hozzávalók: (kb. 32 szeletke lesz belőle) 25 dkg liszt, 1/2 tasak sütőpor, csipetnyi só, 2 dkg vaj, 1,25 dl meleg víz, 12 szelet sonka, krémsajt, keménysajt.
A sütőporos, sós lisztet elmorzsorljuk a vajjal, amíg nem lesznek benne vajdarabkák, majd hozzáöntjük a meleg vízet és addig gyúrjuk míg összeáll, majd fóliába csomagoljuk és fél órát hűtőben pihentetjük. Miután lejár az idő, a tésztát négy részre osztjuk és mindegyik kis adagből lisztezett felületen egy laskavékony téglalap alakot nyújtunk (figyeljünk oda, hogy a hosszabb része kb akkora legyen, mint a tepsink, amibe megfogjuk sütni). A lapot megkenjük vékonyan krémsajttal, ráhelyezzük a sonka-, majd a sajtszeleteket és a képeken látható módon feltűrjük, a végeiket benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt.
Az így kapott hengereket beletesszük sütőpapirral bélelt tepsibe és addig sütjük, amíg a tetejük olyan barna foltos nem lesz, mint a pizza tésztája.
Mikor készen van szeleteljük és még melegen, szószba mártogatva vagy akár magára fogyasztjuk.
A finom fokhagymaszósz viszont Laci érdeme, azt nem tudom úgy leutánozni, mint ahogy ő készíti, de a receptet elárulta:)
Tejfölös fokhagymaszósz
Hozzávalók: 3 cikk fokhagyma, kevés olaj, csipetnyi bors, só, 2 kk mustár, 3-4 ek tejföl.
A fokhagymacikkeket összezúzzuk, hozzáadjuk az olajat, a sót és a borst, jól összedolgozzuk, utána belekavarjuk a mustárt, majd végül a tejfölet.
Az így kapott hengereket beletesszük sütőpapirral bélelt tepsibe és addig sütjük, amíg a tetejük olyan barna foltos nem lesz, mint a pizza tésztája.
Mikor készen van szeleteljük és még melegen, szószba mártogatva vagy akár magára fogyasztjuk.
A finom fokhagymaszósz viszont Laci érdeme, azt nem tudom úgy leutánozni, mint ahogy ő készíti, de a receptet elárulta:)
Tejfölös fokhagymaszósz
A fokhagymacikkeket összezúzzuk, hozzáadjuk az olajat, a sót és a borst, jól összedolgozzuk, utána belekavarjuk a mustárt, majd végül a tejfölet.
Érdemes kipróbálni;) Jó étvágyat hozzá!:)
nagyon megéhesedek ha sokat nézzem:) tényleg nagyon finom :-bd kicsi ügyes:*
VálaszTörlésemocyyy voltam;)
VálaszTörlés:*
VálaszTörlésGyere haza es csinalj itthon is ilyent...
VálaszTörlésKöszi Emőcyyy:*
VálaszTörlésÉdesanya, megyek, még csak 3-at kell aludni:)
Üdv a blogvilágban, sok sikert kívánok! Finom lehet ez a szendvics!!!
VálaszTörlésKöszi Ottis:)
VálaszTörlésElőbb-utóbb kipróbálom.
VálaszTörlésMindenképp ajánlom, megéri
VálaszTörlés