2011. október 25., kedd

Olasz szendvics

Ezt az ételt már többször készítettem, mindenki nagyon szereti. Szerintem könnyen elkészíthető, de annál finomabb fogás, amit lehet mártogatni ki-milyen szószban szereti,én fokhagymaszósszal szeretem, de egy csipősebb szósszal is nagyon talál. A tészta receptjét itt találtam.



Olasz szendvics

Hozzávalók: (kb. 32 szeletke lesz belőle) 25 dkg liszt, 1/2 tasak sütőpor, csipetnyi só, 2 dkg vaj, 1,25 dl meleg víz, 12 szelet sonka, krémsajt, keménysajt.

A sütőporos, sós lisztet elmorzsorljuk a vajjal, amíg nem lesznek benne vajdarabkák, majd hozzáöntjük a meleg vízet és addig gyúrjuk míg összeáll, majd fóliába csomagoljuk és fél órát hűtőben pihentetjük. Miután lejár az idő, a tésztát négy részre osztjuk és mindegyik kis adagből lisztezett felületen egy laskavékony téglalap alakot nyújtunk (figyeljünk oda, hogy a hosszabb része kb akkora legyen, mint a tepsink, amibe megfogjuk sütni). A lapot megkenjük vékonyan krémsajttal, ráhelyezzük a sonka-, majd a sajtszeleteket és a képeken látható módon feltűrjük, a végeiket benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt.






Az így kapott hengereket beletesszük sütőpapirral bélelt tepsibe és addig sütjük, amíg a tetejük olyan barna foltos nem lesz, mint a pizza tésztája.


Mikor készen van szeleteljük és még melegen, szószba mártogatva vagy akár magára fogyasztjuk.
A finom fokhagymaszósz viszont Laci érdeme, azt nem tudom úgy leutánozni, mint ahogy ő készíti, de a receptet elárulta:)


Tejfölös fokhagymaszósz

Hozzávalók: 3 cikk fokhagyma, kevés olaj, csipetnyi bors, só, 2 kk mustár, 3-4 ek tejföl.

A fokhagymacikkeket összezúzzuk, hozzáadjuk az olajat, a sót és a borst, jól összedolgozzuk, utána belekavarjuk a mustárt, majd végül a tejfölet.

 Érdemes kipróbálni;) Jó étvágyat hozzá!:)









9 megjegyzés:

  1. nagyon megéhesedek ha sokat nézzem:) tényleg nagyon finom :-bd kicsi ügyes:*

    VálaszTörlés
  2. Gyere haza es csinalj itthon is ilyent...

    VálaszTörlés
  3. Köszi Emőcyyy:*

    Édesanya, megyek, még csak 3-at kell aludni:)

    VálaszTörlés
  4. Üdv a blogvilágban, sok sikert kívánok! Finom lehet ez a szendvics!!!

    VálaszTörlés
  5. Előbb-utóbb kipróbálom.

    VálaszTörlés
  6. Mindenképp ajánlom, megéri

    VálaszTörlés