2012. november 5., hétfő

Sütés nélküli almatorta

Igen ismét egy torta és ismét nem én készítettem, de megsúgom, hogy még lesz egy, remélem nem unjátok, mert én nem untam :) Kedves barátaim szerveztek nekem egy szülinapi összeröffenést, ahol volt meglepetésbe részem bőven: két torta, még egy desszert, amivel később jövök, vacsora, ajándékok és nem utolsó sorban jó társaság! Köszönök szépen mindent nektek! Az egyik tortát egyik kedves ismerősöm készítette. Nagyon finom volt, mindenkinek nagyon ízlett és többet is jelezték, hogy kérik a receptjét. Nagyon szépen köszönöm Kati, hogy elkészítetted! :D





Sütés nélküli almatorta

Hozzávalók:

1 kg alma, 1 csomag babapiskóta, 2 csomag vanília ízű pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, 2-3 dl tejszín, csokoládé.

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk fóliával. Jó szorosan kirakjuk az alját egy réteg babapiskótával. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és 2 dl vízben puhára pároljuk. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és a dinsztelt almára öntjük, összekavarjuk és sűrűsödésig főzzük. Édesítjük ízlés szerint cukorral, adunk hozzá fahéjjat és kevés citromlevet. Jól elkeverjük és még melegen a babapiskótás rétegre öntjük felét. Újabb babapiskóta réteget rakunk ki, amit picit bele is nyomkodhatunk az almába. Erre rásimítjuk az alma másik felét. Betesszük pár órára a hűtőbe szilárdulni. Felverjük a tejszínt és vastagon az almás rétegre kenjük. Tetejére csokoládét reszelünk. Pár órát pihentetjük, majd kivesszük a tortaformából. 

És hogy legyen egy kép rólam is, ahogy nekiálltam:)



2 megjegyzés: