2013. április 1., hétfő

Panírozott laskagomba

Egyre szívesebben választom ezt a fajta sütését a panírozott ételeknek: minimális olajjal, ropogósra kisütve. Sütőben, sütőpapíron. Nem csöpög az olajtól és finom, ropogós a bundája. Készítettem már bécsi szeletet is így, az is nagyon tetszett. Most a laskagomba volt soron. Majonézes-tejfölös-reszelt ecetes uborkás mártogatóval tálaltam.




Panírozott laskagomba

Hozzávalók:
  • 35 dkg laskagomba
  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • fehér bors
  • petrezselyemzöld
  • szárított majoránna
  • kevés olaj

Elkészítés:


A laskagombákat szétszedjük, alaposan megmossuk, majd papírtörlőre tesszük száradni. 

Előkészítjük külön tányérokba a lisztet, felvert tojásokat és a petrezselyemmel, majoránnával elkevert zsemlemorzsát. 

A gombákat sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A gombákat egyenként belemártjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd a sütőpapíros tepsibe rakjuk. Kevés olajjal meglocsoljuk és sütőben közepes hőfokon pirulásig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése