2013. május 6., hétfő

Rozmaringos, mustáros szeletek

Valamilyen különlegesebben pácolt húshoz volt kedvem, így született ez a recept. Én sertésbélszínnel próbáltam ki, de bármilyen egyébb sertéshússal talál szerintem.





Rozmaringos, mustáros szeletek

Hozzávalók:
  • 25 dkg sertésbélszín
  • olaj
  • A páchoz: 1 dl olaj, 2 ek szójaszósz, 1 ek édes mustár, 1 kk rozmaring, 1 kis fej hagyma vagy egy fél közepes fej felaprítva, nagyon kevés só (mert a szójaszósz már sós).

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, beletesszük egy mélyebb edénybe. A pác hozzávalóit összekeverjük és a húsra üntjük, alaposan összeforgatjuk. Így hagyjuk állni pár órát, akár 5-6 órát is lehet. Végül egy serpenyőbe olajat hevítünk és beletesszük a pácolt hússzeleteket és mindkét oldalukat megsütjük.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése