Töltött kucsmagomba Brie sajtos mártásban
Hozzávalók:
- 15-20 dkg kucsmagomba
- 2 ek kukorica
- 7 dkg füstölt sajt
- 1 kis fej hagyma
- 1 tojás
- 5 dkg bacon
- olaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- fehérbors
- 7 dkg Brie sajt
- só, bors
Elkészítés:
A gombákat alaposan megmossuk, a kalapokat szétválasztjuk a száraktól. A kalapokat sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, amihez hozzáadjuk az apróra vágott gombaszárakat, megsózzuk, borsozzuk. Együtt dinszteljük tovább, ha szükséges adunk hozzá vizet. A végén hozzáadjuk a kukoricát, a reszelt sajt háromnegyedét és hagyjuk kihűlni. Tetszés szerint adhatunk hozzá fűszerkeveréket, én tettem bele Maczalik fűszert, ami hasonlít a Provencei fűszerkeverékhez. Amíg hűl elkészítjük a mártást: kb 3 ek forró olajba belekeverjük a lisztet. Apránként csorgatva, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejet, fűszerezzük sóval, fehérborssal és addig kevergetjük, míg sűrű állaga lesz, nem lesznek benne csomók. Hozzáadjuk a felkockázott Brie sajtot. Elolvasztjuk benne. Egy tűzálló edény aljába öntjük a mártást. A töltelék eddig kihűlt, belekevrünk egy tojást és megtöltjük vele a gomba kalapokat, amiket belecsavarunk baconbe. A töltött, baconbe csavart gombákat beletesszük a mártásba, rászórjuk a maradék reszelt füstölt sajtot és megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése