Ismét egy húsvéti recept, de máskor is bátran lehet készíteni. Eltér a hagyományos töltött báránytól, nekünk nagyon ízlett. Sajnos a fotóval nem vagyok megelégedve, de az étel annyira finom volt, hogy mindenképp megszerettem volna osztani a receptjét.
Illatos, fűszeres báránycomb
Hozzávalók:
- 1,5 kg báránycomb
- 3 ek mustár
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek petrezselyemzöld
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk zsálya
- 1 kk rozmaring
- 1 kk kakukkfű
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 szál újhagyma
Elkészítés:
Az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát a reszelt citromhéjjal, zöldfűszerekkel, zsemlemorzsával, mustárral valamint az olajjal összekeverjük. A húst sózzuk, borsozzuk és bekenjük a mártással és legalább egy órára a hűtőbe rakjuk. Ha köretet is szeretnénk egyben sütni, akkor egy római tál aljába krumplit hámozunk, cikkekre vágunk. Beletesszük a fűszeres báránycombot, rátesszük az újhagymákat és 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Sütés előtt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése