2013. március 27., szerda

Illatos, fűszeres báránycomb

Ismét egy húsvéti recept, de máskor is bátran lehet készíteni. Eltér a hagyományos töltött báránytól, nekünk nagyon ízlett. Sajnos a fotóval nem vagyok megelégedve, de az étel annyira finom volt, hogy mindenképp megszerettem volna osztani a receptjét.



Illatos, fűszeres báránycomb

Hozzávalók:
  • 1,5 kg báránycomb
  • 3 ek mustár
  • 2 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek petrezselyemzöld
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk zsálya
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk kakukkfű
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 4 szál újhagyma
Elkészítés:

Az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát a reszelt citromhéjjal, zöldfűszerekkel, zsemlemorzsával, mustárral valamint az olajjal összekeverjük. A húst sózzuk, borsozzuk és bekenjük a mártással és legalább egy órára a hűtőbe rakjuk. Ha köretet is szeretnénk egyben sütni, akkor egy római tál aljába krumplit hámozunk, cikkekre vágunk. Beletesszük a fűszeres báránycombot, rátesszük az újhagymákat és 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Sütés előtt:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése