Krumpli zöldséges besamelmártással
Hozzávalók:
- 5 nagy krumpli
- 1 fej hagyma
- 1/2 kaliforniai paprika
- 10 dkg sajt
- 30 dkg kukorica
- 10 dkg sajtkrém
- 3 dl zöldségleves (vagy víz és leveskocka keveréke)
- 3 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 ek vaj
- só, bors
- őrölt szerecsendió
- petrezselyemzöld
- reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
A krumplit megmossuk, megfőzzük héjában, meghámozzuk, felkockázzuk és félretesszük. Egy evőkanál vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paprikát és megszórjuk a liszttel. Megpirítjuk. Ráöntjük a zöldséglevest és a tejet, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot és a sajtkrémet. Sűrűsödésig főzzük, folyamatos kavargatás mellett. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy hőálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beletesszük a kockákra vágott krumplit, kukoricát, ráöntjük a mártást. Bőven megszórjuk reszelt füstölt sajttal és sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése