2013. március 23., szombat

Krumpli zöldséges besamelmártással

Édesanyám ezzel a finomsággal várt a tegnap ebédre. Böjtös ételnek is megfelel, nagyon ízletes. Az Erdélyi Konyha márciusi számában találta a receptet Hegyi Zsuzsánna leírása alapján.





Krumpli zöldséges besamelmártással

Hozzávalók:
  • 5 nagy krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 10 dkg sajt
  • 30 dkg kukorica
  • 10 dkg sajtkrém
  • 3 dl zöldségleves (vagy víz és leveskocka keveréke)
  • 3 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 2 ek vaj
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, megfőzzük héjában, meghámozzuk, felkockázzuk és félretesszük. Egy evőkanál vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paprikát és megszórjuk a liszttel. Megpirítjuk. Ráöntjük a zöldséglevest és a tejet, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot és a sajtkrémet. Sűrűsödésig főzzük, folyamatos kavargatás mellett. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy hőálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beletesszük a kockákra vágott krumplit, kukoricát, ráöntjük a mártást. Bőven megszórjuk reszelt füstölt sajttal és sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése