2014. január 16., csütörtök

Almás-bolognai rakott rizs

Szeretem a gyümölcs-hús kombinációt, szeretem a bolognait, szeretem a kukoricát és a rakott dolgokat. Mindezt most egy ételbe raktam össze, érdemes kipróbálni. 




Almás-bolognai rakott rizs

Hozzávalók:

A rizshez:
  • egy marék rizs
  • 1 kis-, vagy egy fél fej hagyma
  • 4-5 csík bacon szalonna
  • só, bors
  • olaj

A bolognai raguhoz:
  • 25 dkg darált sertéshús
  • olaj
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 3 dl paradicsomlé
  • só, bors
  • 3 cikk fokhagyma
  • Maczalik fűszerkeverék
  • Pizza fűszerkeverék

Továbbá:
  • 30 dkg kukorica
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 alma
  • 4-5 ek tejföl
Elkészítés:

Elkészítjük a rizset: egy fazék aljára kevés olajat csorgatunk, amin megdinszteljük a finomra vágott hagymát, megpirítjuk a kis kockákra vágott bacont. Rászórjuk a rizset, felöntjük annyi vizzel, hogy bőven ellepje, fűszerezzük, lefedjük és puhára főzzük. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.

Elkészítjük a bolognai ragut: kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, beletesszük a darált húst, szétnyomkodjuk, megpirítjuk, fűszerezzük, felönjük a paradicsomlével és annyi vizzel, hogy ellepje. Beleszórjuk a felkockázott gombát is. Addig pótoljuk vizzel (ha szükséges), míg elkészül a hús.

Meghámozzuk az almákat és lereszeljük.

Összeállítjuk a rakottat: legalján elterítjük a rizset, ráhalmozzuk a húst, majd a kukoricát, reszelt almát, füstölt sajtot és végül leöntjük tejföllel. 200 fokos sütőbe toljuk, míg megolvad a sajt a tetején, összeérnek az ízek.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése