2014. január 18., szombat

Guacamole

Testvéremtől kaptam karácsonyra egy mexikói konyháról szóló szakácskönyvet. Mit mást is készíthettem volna el elsőnek belőle, mint a közismert guacamolét, vagyis avokádókrémet.


Guacamole

Hozzávalók:
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 ek víz
  • egy csipet szárított, morzsolt csilipaprika
  • 1 jó érett paradicsom (vagy 4-5 koktélparadicsom)
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 avokádó (jó érett, puha)
  • 1 citrom
  • olívaolaj
Elkészítés:

  1. A fokhagymacikkeket összezúzzuk, megszórjuk a csilipaprikával és 2 ek vizet öntünk hozzá, majd állni hagyjuk 10 percig.
  2. A paradicsom héját lehúzzok (legkönnyebb, ha előtte forró vízbe mártjuk egy percig) és egész apróra kockázzuk.
  3. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és villával pépesre zúzzuk.
  4. A fokhagymás öntetet átszűrjük egy másik tálba, csak a tiszta lére lesz szükségünk.
  5. Az avokádópüréhez adjuk a paradicsomot, finomra aprított hagymát, fokhagymás levet, kevés olívaolajat és a citrom levét.
  6. Összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
  7. Ha túl savanykásnak érezzük, szórhatunk bele pici cukrot, de tényleg csak 1-2 csipetnyit.
  8. Tortillával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése