Ahogy megláttam Bors&Pepper blogján ezt a palacsintát, szó szerint azonnal mentem ki a konyhába elkészíteni, annyira megtetszett. Nagyon hamar elkészült és nem okozott csalódást :) Köszönöm, hogy megosztottad a receptet!
Oladuski, avagy orosz palacsinta
Hozzávalók:
Kb. 10 darabhoz: 250 g natúr joghurt, 15 g cukor, 1 tojás, 60 g liszt, 1/2 kk citromlé, 1/2 kk szódabikarbóna, só, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra keverjük. Először hozzáadjuk a joghurt felét, összekeverjük, liszt felét, ismét összekeverjük, majd még egyszer ugyanezt a másik felével. Csipetnyi sót adunk hozzá és a citromlében felfuttatott szódabikarbónát. Egy palacsintasütőbe olajat töltünk és kb. 2 evőkanálnyit teszünk egy adag gyanánt. Mikor kész az egyik oldal, megfordítjuk óvatosan és megsütjük a másik oldalát is. Szalvétára szedjük ki, hogy leitassuk róla az olajat. Porcukorral és lekvárral tálaljuk. Az én esetemben édesanya által készített nagyon finom áfonyalekvár volt.
Ugye milyen fincsi? Szuper lett! Meg is kívántam megint :)
VálaszTörlésnagyon kivanom
VálaszTörlésMi is imádjuk, ma is ez lesz a vacsora.
VálaszTörlésMi inkább a sós válozatát szeretjük, kapros tejföllel és lazaccal.
Ma a gvakamólés változatot teszteljük!
Elfelejtettem, hogy mi, hajdinaliszttel készítjük, fantasztikus!
VálaszTörlésÜdv.
Köszönöm mindenkinek :)
VálaszTörlés