2012. szeptember 19., szerda

Oladuski, avagy orosz palacsinta

Ahogy megláttam Bors&Pepper blogján ezt a palacsintát, szó szerint azonnal mentem ki a konyhába elkészíteni, annyira megtetszett. Nagyon hamar elkészült és nem okozott csalódást :) Köszönöm, hogy megosztottad a receptet!



Oladuski, avagy orosz palacsinta

Hozzávalók:

Kb. 10 darabhoz: 250 g natúr joghurt, 15 g cukor, 1 tojás, 60 g liszt, 1/2 kk citromlé, 1/2 kk szódabikarbóna, só, olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük. Először hozzáadjuk a joghurt felét, összekeverjük, liszt felét, ismét összekeverjük, majd még egyszer ugyanezt a másik felével. Csipetnyi sót adunk hozzá és a citromlében felfuttatott szódabikarbónát. Egy palacsintasütőbe olajat töltünk és kb. 2 evőkanálnyit teszünk egy adag gyanánt. Mikor kész az egyik oldal, megfordítjuk óvatosan és megsütjük a másik oldalát is. Szalvétára szedjük ki, hogy leitassuk róla az olajat. Porcukorral és lekvárral tálaljuk. Az én esetemben édesanya által készített nagyon finom áfonyalekvár volt.

6 megjegyzés:

  1. Ugye milyen fincsi? Szuper lett! Meg is kívántam megint :)

    VálaszTörlés
  2. Mi is imádjuk, ma is ez lesz a vacsora.
    Mi inkább a sós válozatát szeretjük, kapros tejföllel és lazaccal.
    Ma a gvakamólés változatot teszteljük!

    VálaszTörlés
  3. Elfelejtettem, hogy mi, hajdinaliszttel készítjük, fantasztikus!

    Üdv.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés