Töltött padlizsántekercsek
Hozzávalók:
2 padlizsán, só, olaj, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 40 dkg darált sertéshús, 4 tojás, bors, Provence-i fűszerkeverék, 1 dl tej, sajt.
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. Olajban mindkét oldalukat megsütjük. A darált húst egy tojással, sóval, borssal, fűszerkeverékkel, apróra vágott hagymával és fokhagymával összekeverjük. A darált húst eloszlatjuk a padlizsántekercseken, feltekerjük és tűzálló tálba rakjuk. A többi tojást elkavarjuk a tejjel, sóval, borssal, a tekercsekre öntjük. Sütőben megsütjük. Mielőtt kész van, rászórjuk a reszelt sajtot és ráolvasztjuk.
ez annyira finom volt, hogy hozzá tudnék szokni :D
VálaszTörlés