2013. szeptember 24., kedd

Spagetti pirított rókagombával

Épp egy nagy váltás közepette vagyok, így csak ilyen egyszerűen összedobható ételekre van időm és energiám. 

Költözöm! Csíkszeredából Kézdivásárhelyre... Örülök is, mert hazamehetek édesanyámhoz, a páromhoz, de fáj is a szívem elmenni innen, Csíkszeredából, nagyon megszerettem. 7 évet laktam itt, ezalatt sok barátot szereztem, sokat voltam boldog, sok helyet megszerettem, nagyon sok jó emlékem van. Ebből a 7 évből 5 és felet ugyanott dolgoztam egy nagyon jó munkaközösséggel, sokat tanultam mindenféle téren, kaptam egy családot itt. Remélem a változás is örömöket fog hozni, igyekszem lelkesnek maradni és pozitívan látni a dolgokat, mert tudom, hogy otthon várnak rám :)



Spagetti pirított rókagombával

Hozzávalók:
  • 40 dkg spagettittészta
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek paradicsompaszta
  • Maczalik fűszerkeverék (vagy pizza- vagy Provence-i fűszerkeverék)
  • kb. 15 dkg rókagomba
  • sajt
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Rárakjuk a darált húst, szétnyomkodjuk, kavargatjuk, pirítjuk. Sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, beletesszük a paradicsompasztát és felöntjük kb 1,5 dl vízzel. Lefödjük, kis lángon készítjük. Közben ellenőrizzük, ha elfőtte a vizet, pótoljuk. Közben a rókagombát (vagy egyébb gombát is lehet) megtisztítjuk, felkockázzuk és olajban megpirítjuk, sózzuk. A spagettitésztát sós, fövő vízbe teszünk főni. Mikor készen van, leszűrjük és összekeverjük a darált húsos raguval.Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és a pirított gombával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése