2013. szeptember 2., hétfő

Túrós-sajtos pogácsa

Most először készítettem pogácsát, nagyon tetszik a recept, szerintem máskor is ezt készítem. Nagyon egyszerű, könnyen megjegyezhető, csak a vaj, túró és liszt mennyisége kell egyenlő legyen. Nálam juhtúróból készült, az eredeti receptben tehéntúróból, biztos úgy is nagyon finom. 



Túrós-sajtos pogácsa

Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • kb 20 dkg sajt

Elkészítés:

A túrót, vajat, sót, lisztet összegyúrjuk. Kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével. Mindegyik oldalát behajtogatjuk, befedjük a sajtot, és hűvös helyen hagyjuk legalább fél órát. Újból kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra és lisztezett pogácsaszaggatóval kivágjuk. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése