2013. augusztus 23., péntek

Szűzérmés padlizsántekercsek

A receptötlet Ottistól származik, annyi a külömbség, hogy én sertés szűzérmével készítettem és tojással kevertem össze a tejszínt. Ja, és bepácoltam a húst előtte.


Szűzérmés padlizsántekercsek

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb padlizsán
  • kb 30 dkg szűzérme
  • sajt
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • só, bors
  • bazsalikom
  • a páchoz: kb 2 ek szójaszósz, olaj (annyi, hogy ellepje a hússzeleteket), 1 kk magos mustár.

Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverjük. A szűzérméket szeleteljük és leöntjük a páccal, lefedjük és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. A padlizsánt megmossuk, esetleg meghámozzuk, szeleteljük hosszan, vékonyan. Lesózzuk és állni hagyjuk pár percig. Leitatjuk a nedvességet, amit engedett, majd meggrillezzük mindkét oldalát, illetve megsüthetjük egy serpenyőben is. A hússzeleteket is lecsepegtetjük a páctól, megsütjük. Minden szelet sült padlizsánra egy-egy szelet szűzérmét és egy-egy szelet sajtot teszünk, feltekerjük és egy hőálló tálba sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé. A tejszínbe elkeverünk 1 tojást és beleszórunk bazsalikomot, majd leöntjük vele a tekercseket. Megszórjuk sajttal és megsütjük, míg a teteje megpirul. 

Tipp: sült paprikakrémmel tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése