Szűzérmék kicsit megbolondítva. Aszalt szilva helyett, egyszerű nyers szilvát használtam. Így is nagyon finom, bátran ki lehet próbálni!
Szilvás szűzérmék
Hozzávalók:
- 1 sertés szűzpecsenye
- 20 dkg baconszalonna
- kb. 15 szem szilva
- só, bors
- reszelt sajt
- 1,5 dl rosé bor
Elkészítés:
A szűzpecsenyér szeletekre, érmékre vágjuk, ha szükséges megnyomkodjuk, de nem klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálba rendezzük. A szilvákat kettévesszük, a magját eltávolítjuk. Minden húsra fél szilvákat helyezünk, befedjük velük. Mindegyik szilvás szeletet "bocsomagoljuk" bacon szalonnába. Rosé bort öntünk alá, befödjük és 180-200 fokon megpároljuk, majd levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy párolódjon kicsit a leve, piruljon a szalonna. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése