2013. szeptember 26., csütörtök

Szilvás szűzérmék

Szűzérmék kicsit megbolondítva. Aszalt szilva helyett, egyszerű nyers szilvát használtam. Így is nagyon finom, bátran ki lehet próbálni!


Szilvás szűzérmék

Hozzávalók:
  • 1 sertés szűzpecsenye
  • 20 dkg baconszalonna
  • kb. 15 szem szilva
  • só, bors
  • reszelt sajt
  • 1,5 dl rosé bor

Elkészítés:

A szűzpecsenyér szeletekre, érmékre vágjuk, ha szükséges megnyomkodjuk, de nem klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálba rendezzük. A szilvákat kettévesszük, a magját eltávolítjuk. Minden húsra fél szilvákat helyezünk, befedjük velük. Mindegyik szilvás szeletet "bocsomagoljuk" bacon szalonnába. Rosé bort öntünk alá, befödjük és 180-200 fokon megpároljuk, majd levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy párolódjon kicsit a leve, piruljon a szalonna. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése