2017. április 13., csütörtök

Aszalt szilvás csirkemell

Kedvenceim közé tartozik a gyümölcs-hús kombináció, ezt tükrözi a következő recept is.

Aszalt szilvás csirkemell

Fotó: Máthé Zoltán


Hozzávalók: 
  • ½ kg csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • só, fehérbors
  • 10 dkg magozott, aszalt szilva
  • 20 dkg tejföl
  • 6 dkg krémsajt


Elkészítés:

A csirkemellet kockákra vágjuk. A vajon megfuttatjuk a megtisztított, apróra zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a krémsajtot, tejfölt, a negyedekre vágott aszalt szilvát, összeforraljuk. Párolt rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése