Fotó: Máthé Zoltán |
Hozzávalók:
A
„katonákhoz”:
- 15 dkg cékla
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg feta sajt
- pár szelet kenyér
A
mártogatóshoz:
- 1 tojássárgája
- 1 kk mustár
- olaj
- só
- 1 kk cukor
- 1 ek citromlé
- 20 dkg tejföl
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A
mártogatóshoz a tojássárgáját és a mustárt kikavarjuk annyi
olajjal, amennyivel sűrű majonézt kapunk. Beletesszük a cukrot,
amire rálocsoljuk a citromlevet. Összekavarjuk, majd beleforgatjuk
a tejfölt és az apróra vágott kaprot, sózzuk. Tálalásig
hűtőben tároljuk. A céklát és a sárgarépát alaposan
megmossuk, majd hámozatlanul alufóliákba csomagoljuk és 180 fokos
sütőben megsütjük. A sárgarépa hamarabb kész lesz, kb. egy
óra, a cékla kb. másfél óra alatt. Fogvájóval ellenőrizhetjük,
ha könnyen bemegy, kész van. Miután meghűltek, a zöldségeket
meghámozzuk, és a feta sajttal együtt felkockázzuk, a kenyeret
falatnyi kockákra vágjuk. Minden kis kenyérre egy-egy darab céklát
és sárgarépát, majd egy kocka fetasajtot teszünk és fogvájóval
rögzítjük. A mártogatóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése