2017. április 12., szerda

Céklás katonák kapros mártogatóssal

Szintén a Nőileg magazinban megjelent recept. Mert a céklát nem csak savanyúságként fogyaszthatjuk :)


Fotó: Máthé Zoltán

Hozzávalók:

A „katonákhoz”: 
  • 15 dkg cékla
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta sajt
  • pár szelet kenyér

A mártogatóshoz: 
  • 1 tojássárgája
  • 1 kk mustár
  • olaj
  • 1 kk cukor
  • 1 ek citromlé
  • 20 dkg tejföl
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A mártogatóshoz a tojássárgáját és a mustárt kikavarjuk annyi olajjal, amennyivel sűrű majonézt kapunk. Beletesszük a cukrot, amire rálocsoljuk a citromlevet. Összekavarjuk, majd beleforgatjuk a tejfölt és az apróra vágott kaprot, sózzuk. Tálalásig hűtőben tároljuk. A céklát és a sárgarépát alaposan megmossuk, majd hámozatlanul alufóliákba csomagoljuk és 180 fokos sütőben megsütjük. A sárgarépa hamarabb kész lesz, kb. egy óra, a cékla kb. másfél óra alatt. Fogvájóval ellenőrizhetjük, ha könnyen bemegy, kész van. Miután meghűltek, a zöldségeket meghámozzuk, és a feta sajttal együtt felkockázzuk, a kenyeret falatnyi kockákra vágjuk. Minden kis kenyérre egy-egy darab céklát és sárgarépát, majd egy kocka fetasajtot teszünk és fogvájóval rögzítjük. A mártogatóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése