2017. április 11., kedd

Sárgarépa krémleves

Felkérést kaptam, hogy főzzek a Nőileg magazin áprilisi lapszámába, ami nagyon sokat jelent nekem. A mostani és a további pár receptjeim azok lesznek, amik az újságnak készültek. 


Fogadjátok szeretettel! :)


Sárgarépa krémleves
Fotó: Máthé Zoltán

Hozzávalók: 
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg burgonya
  • 1 kk frissen reszelt gyömbér
  • 1 kk kurkuma
  • olaj
  • 1 dl narancslé
  • 1,5 l zöldség alaplé
  • fehérbors
  • 10 dkg gorgonzola
  • 2 dl tejszín


Elkészítés:

Villával összetörjük a gorgonzolát, simára keverjük a tejszínnel. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk, 2 perc alatt megpirítjuk rajta a zöldségeket. Hozzáadjuk a kurkumát, gyömbért, alaplevet, narancslevet, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük forralva, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleöntjük a gorgonzolás tejszín egyharmadát, majd turmixgépben van botmixerrel pépesítjük. Tálaláskor a megmaradt gorgonzolás tejszínt kínáljuk mellé.

Tipp: készíthetünk mellé ropogós sárgarépa chipset. Egy sárgarépát meghámozunk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat „hámozunk” róla, liszttel megszórjuk, és kevés olajban megpirítjuk. Egyszerre csak keveset teszünk az olajba, nagyon hamar, 1 perc alatt kész lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése