Felkérést kaptam, hogy főzzek a Nőileg magazin áprilisi lapszámába, ami nagyon sokat jelent nekem. A mostani és a további pár receptjeim azok lesznek, amik az újságnak készültek.
Fogadjátok szeretettel! :)
Sárgarépa krémleves
Fotó: Máthé Zoltán |
Hozzávalók:
- 40 dkg sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- 1 kk frissen reszelt gyömbér
- 1 kk kurkuma
- olaj
- 1 dl narancslé
- 1,5 l zöldség alaplé
- só
- fehérbors
- 10 dkg gorgonzola
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Villával
összetörjük a gorgonzolát, simára keverjük a tejszínnel. A
sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy
fazékban olajat hevítünk, 2 perc alatt megpirítjuk rajta a
zöldségeket. Hozzáadjuk a kurkumát, gyömbért, alaplevet,
narancslevet, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük forralva, míg a
zöldségek megpuhulnak. Beleöntjük a gorgonzolás tejszín
egyharmadát, majd turmixgépben van botmixerrel pépesítjük.
Tálaláskor a megmaradt gorgonzolás tejszínt kínáljuk mellé.
Tipp:
készíthetünk mellé ropogós sárgarépa chipset. Egy sárgarépát
meghámozunk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat „hámozunk”
róla, liszttel megszórjuk, és kevés olajban megpirítjuk.
Egyszerre csak keveset teszünk az olajba, nagyon hamar, 1 perc alatt
kész lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése