Fotó: Máthé Zoltán |
Töltött paprika burgonyaágyon sütve
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- ½ kg darált sertéshús
- 3 db piros kaliforniai paprika
- olaj
- ½ fej vöröshagyma
- 3 dl paradicsomlé
- 1 kk fűszerpaprika
- só, bors
- 15 dkg csemegekukorica
- 3 dl tej
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A
hagymát kevés olajon megfuttatjuk, kissé megpirítjuk benne a
darált húst, majd felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük és
hagyjuk párolódni, rést hagyva a fedő alatt, míg a leve elfő.
Ezalatt a vajat megolvasztjuk egy kis fazékban, beletesszük a
lisztet, kavargatva keveset pirítjuk, folyamatos kevergetés mellett
hozzácsorgatjuk a tejet, sózzuk, fűszerezzük a szerecsendióval,
végül beletesszük a reszelt sajtot, alacsony lángon
megolvasztjuk. A darált húsos raguba teszünk ebből két
evőkanálnyit és a kukoricával együtt összekeverjük. Egy tepsi
alját kirakjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyával, sózzuk,
kevés olajjal meglocsoljuk, kb ½ dl vizet öntünk alá. A
paprikákat hosszában kettévágjuk, a magházukat eltávolítjuk,
és megtöltjük a darált húsos keverékkel. A borgonyaágyra
sorakoztatjuk őket, majd a tetejüket meglocsoljuk a maradék sajtos
mártással. Ha maradna a sajtos mártásból, bátran kanalazzunk a
burgonyára is. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben kb.
35 percet pároljuk. Ekkor levesszük az alufóliát és a sajt
pirulásáig hagyjuk még sülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése