2017. április 19., szerda

Diós–kávés pohárdesszert

Legszívesebben pohárdesszertet készítek, ha édességre van szükség. Ezt tudom a legkevésbé elrontani :))

Fotó: Máthé Zoltán
Diós–kávés pohárdesszert

Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 2 marék dióbél
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 2 ek porcukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 8 db babapiskóta
  • 1,5 dl babkávé
  • kakaó a díszítéshez


Elkészítés:
A dióbelet apróra vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A mascarponet simára kavarjuk a tojások sárgájával, cukrokkal, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, legvégül pedig a dióbelet. Fagylaltos kelyhek aljába teszünk egy-egy evőkanálnyit a krémből, majd két-két kávéba mártott babapiskótát. Szétosztjuk a maradék krémet és kakaóval díszítjük a tetejét. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése