2012. január 24., kedd

Almás Krémes Beastie blogjáról

Nemrég indult egy játék 4Gyerek blogján. Tetszett, beneveztem. Nekem Beastie blogja jutott, aminek különösen örültem, mert számomra új volt és nagyon sok finomságot fedeztem fel nála. Mindenkinek ajánlom bátran, biztos mindenki talál valamit magának nála :) Én ezt a sütit választottam és nem bántam meg. Nem készítettem még ilyent, de azt hiszem nem az utolsó alkalom volt :) Íme, ahogy én készítettem és ahogy nekem sikerült: 


Almás Krémes

Hozzávalók:

A tésztához: 1 kg alma, 8 tojás, 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1/2 tasak sütőpor, 3 ek víz, 3 ek kakaó. A krémhez: 1 tasak vanília ízű pudingpor, 1/2 l tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Tetejére: tejcsokoládé.

 

Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházakat és cikkekre, nagyobb darabokra vágjuk. Egy tepsit (az enyém 25x25 cm-es) kibélelünk sütőpapírral és az alját kibéleljük az almaszeletekkel. Elkészítjük a tésztát: szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől. A fehérjéhez hozzáadjuk a 3 ek vizet és kemény habbá verjük, majd folyamatos mixerelés közben kb 4 adagban hozzákeverjük a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját és végül a robotgépet kikapcsoljuk és óvatos mozdulatokkal belekavarjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Mikor készen van, a masszát kettéválasztjuk és az egyik felébe belekavarjuk a kakaót. Először a kakaómentes masszát oszlatjuk el egyenletesen a tepsiben lévő almákon, majd a kakaóst. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbáig. 

Miközben sül a tészta, a tejet odatsszük főni, a pudingport simárab keverjük 2 ek cukorral és 4 ek tejjel, beleöbtjük a fövő tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. A margarint alaposan elkeverjük a porcukorral. Ha készen van a tészta, megvárjuk míg kihűl. Ha a puding már langyosra hűlt, hozzákeverjük a porcukros margarint. 

Mikor a tészta kihűlt, kiborítjuk a sütőből, levesszük róla a sütőpapírt és óvatosan, középről kifelé haladva rákenjük a pudingos krémet két részben: egyszer felét, be a hűtőbe egy kis időre, majd újból rá a másik felét és megint be a hűtőbe tálalásik. Tálalás előtt reszelünk rá csokoládét.

 
 

8 megjegyzés:

  1. Gratulálok, nagyon pofás lett :) és köszi az ismétlést és a hivatkozást.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, jöhetne belőle pár szelet...:)

    VálaszTörlés
  3. Remek. S milyen gyors voltál.
    Köszi szépen, hogy részt vettél ebben a mókában, s örülök, hogy ezáltal újabb blogot sikerült felfedezned.

    VálaszTörlés
  4. Finom, jó választás volt, jó ez a játék, kár hogy lemaradtam róla!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Következő hónapban is indul újabb forduló, szerintem majd arra újból lehet jelentkezni... Érdekes játék, nekem tetszik :)

      Törlés
  5. Ooooolyan finom volt ez. Kár, hogy csak egy szeletet ettem belőle...

    VálaszTörlés