2012. január 18., szerda

Kelbimbókrémleves

Ritkán készítek levest, de valamilyen csoda folytán a napokban megkívántam a krémlevest. Pont egy Prima Konyha magazint lapozgattam és benne találtam ezt a receptet. 



Kelbimbókrémleves

Hozzávalók:

30 dkg kelbimbó, 10 dkg császárszalonna, 1 közepes krumpli, olaj, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 8 dl víz, 2 dl főzőtejszín, erdei mogyoró.
 A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a felkockázott császárszalonnával együtt kevés olajon megpirítjuk, felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk. A kelbimbót megtisztítjuk, harmadoljuk, a krumplit is meghámozzuk, kockázzuk, majd a levesalapba tesszük. Fedővel letakarva, kis rést hagyva, 20-25 percig főzzük, amíg jól megpuhulnak a zöldségek. Levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük az egészet, hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük. Tálaláskor megszórjuk szárazon (zsiradék hozzáadása nélkül) megpirított erdei mogyoróval.

   

3 megjegyzés:

  1. Imádom a krémleveseket, kelbimbóból nem próbáltam még, de biztosan nagyon finom...:)

    VálaszTörlés
  2. Pont úgy vagyok vele, mint Lilla :)

    VálaszTörlés
  3. Érdemes kipróbálni, finom! :)

    VálaszTörlés