2012. szeptember 10., hétfő

Húsos palacsinta tekercsek

Hétvégén egy igazi kincses csomagot kaptam :) Egy kedves ismerősöm (köszi Bogi ;) ) küldött nekem sok dédi féle receptes könyvet, kézzel írtakat is, csak ámultam és közben nagyon örültem! :) Ez volt az első, amit elkészítettem, sajnos nem tudom leírni a recepteskönyv címét, sem semmit róla, mert nagyon régi (de annál értékesebb) és csak lapok voltak belőle. Kicsit tartottam elkészíteni, mert nagyon szépnek és nagyon finomnak képzeltem el, mikor elolvastam és gondoltam én úgy biztos nem tudnám, de kellemesen csalódtam és biztos, hogy fogom még készíteni.



Húsos palacsinta tekercsek

Hozzávalók: 

40 dkg borjúhús (de szerintem disznóhússal is tökéletes), 1 fej hagyma, petrezselyemzöld, só, bors, 1 ek liszt, 1 ek vaj, sós palacsinták

Panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, fogvájó.

Elkészítés:

A húst apróra kockázzuk, megpároljuk, a hagymát is apróra vágjuk. Összekeverjük a párolt húst, hagymát és petrezselyemzöldet. A vajban megprítjuk a lisztet, beletesszük a húsos keveréket és egy fél merőkanál vizet. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg elpárolódik a leve. Ezzel töltjük meg a palacsintatésztákat, amiket feltekerünk, két végét megtűzzük fogvájóval és lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd olajban kisüjük. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megsül.

3 megjegyzés:

  1. nagyon finom, izletes es mutatos, tudtak valamit az osanyaink :)

    VálaszTörlés
  2. Remélem sok jó receptet megismertetsz velünk. A kézzel írott nagy kincs, mert azt tudjuk, hogy nagyanyáink ritkán írták le a recepteket, mindig érzéssel főztek, sütöttek. Mégis nagyon finom volt minden. Éva

    VálaszTörlés
  3. Blogkostoló 9. fordulójában a szerencse nekem küldött és én ezt a finomságot készítettem tőled vega változatban. Köszönöm a remek receptet!
    http://naploszeruseg.blogspot.de/2013/06/zoldseges-palacsintatekercs-blogkostolo.html

    VálaszTörlés