2012. október 20., szombat

Banános bonbon

Rég nem készítettem bonbont, így a héten elkészítettem egy olyant, amit már rég készülök. Tetszett a töltelék és aki kóstolta is azt mondta ízlik :) Azt hiszem ez lett a kedvencem az eddigiek közül...



Banános bonbon

Hozzávalók:

Étcsokoládé a burokhoz.

A töltelékhez: 1 banán (kb 110 grammos), 15 g cukor, 5 g méz, 65 g tejcsokoládé.

Elkészítés:

A bonbon formát kikenjük alaposan az olvasztott étcsokoládéval, majd hagyjuk szilárdulni. Elkészítjük a tölteléket: a banánt egy fazékba villával megtörjük, pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot és a mézet, lassú tűzre tesszük, amíg megolvad a cukor, közben folyamatosan kevergetjük. Ekkor hozzáadjuk a darabokra tört tejcsokoládét és addig kavargatjuk, míg elolvad az benne. Miután kihűlt, megtöltjük a csokival kikent bonbonformákat vele és végül lezárjuk olvasztott csokival. Szilárulás után kifordítjuk a formákból. Töltelék receptje innen

2 megjegyzés:

  1. melyik etcsokit hasznalod? (konkretan a kedvenc markat, ha van ilyen?) koszi

    VálaszTörlés