2012. október 9., kedd

Paradicsomos-fokhagymás cérnakolbász

Ez még az első ételek egyike volt, amit készítettem. Nagyon egyszerű, jóformán bármilyen körettel talál. Ha gyors ételre vágyunk, akkor ez ideális megoldás.



Paradicsomos-fokhagymás cérnakolbász

Hozzávalók:

8 dkg császárszalonna, 12 dkg cérnakolbász, kevés olaj, 1 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 szál zöldhagyma, oregánó, 10 dkg kukorica, kb. 7 ek paradicsompaszta, kevés paradicsomlé.

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát vékony karikákra és kevés olajon megpirítjuk. Ebbe belerakjuk a felkarikázott cérnakolbászt, kockázott császárszalonnát és együtt pirítjuk kis ideig. Végül hozzáadjuk a karikákra vágott zöldhagymát és a kukoricát, fűszerezzük, beleöntjük a paradicsompasztát és paradicsomlevet. Hagyjuk 1-2 percig együtt főni, majd levesszük a tűzről. Tetszés szerint tálaljuk körettel, én most szélesmetélttel és reszelt sajttal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése