2012. október 21., vasárnap

Saltimbocca alla romana - avagy pármai sonkával és zsályával töltött borjúszelet

Még a tavasszal kaptam öcsémtől egy könyvet: Olasz konyha lépésről lépésre.  Nagyon tetszik, hasznos információkat tartalmaz és ami különösen tetszik, hogy a receptek fázisfotókkal szerepelnek benne. Ez a recept is abból van, szombat este készült. Nem vallott szégyent, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges vacsora kerekedett belőle. 

Saltimbocca alla romana 
- avagy pármai sonkával 
és zsályával töltött borjúszelet



Hozzávalók:

8 vékony borjúszelet, zsályalevél, pármai sonka, olívaolaj, 5 dkg vaj, 2 dl száraz fehérbor, 2,5 dl zöldségleves, só.

Elkészítés:

A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, igyekszünk téglalap alakot nyerni. Minden szeletre teszünk pármai sonkát és 1-2 friss zsályalevelet.


 Kettéhajtjuk a hússzeleteket és 1-1 fogpiszkálóval rögzítjük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk. A húsok mindkét oldalán egyenletesen aranybarnára sütjük. A serpenyőből az olajat kiöntjük, de nem mossuk el a serpenyőt. Ugyanebben a serpenyőben megolvasztunk 5 dkg vajat, ráöntjük a bort. Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe 20-30 percre, amíg a szósszal együtt forraljuk. Időnként megfordítjuk, hogy egyenletesen puhuljon. 


Öntsük fel zöldséglevessel, hogy a leve ne főjön el és ne égjen oda. Miután készen van, kiszedjük a serpenyőből és kiszedjük a fogvájókat. Krumplipürével tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése