Még a tavasszal kaptam öcsémtől egy könyvet: Olasz konyha lépésről lépésre. Nagyon tetszik, hasznos információkat tartalmaz és ami különösen tetszik, hogy a receptek fázisfotókkal szerepelnek benne. Ez a recept is abból van, szombat este készült. Nem vallott szégyent, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges vacsora kerekedett belőle.
Saltimbocca alla romana
- avagy pármai sonkával
és zsályával töltött borjúszelet
Hozzávalók:
8 vékony borjúszelet, zsályalevél, pármai sonka, olívaolaj, 5 dkg vaj, 2 dl száraz fehérbor, 2,5 dl zöldségleves, só.
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, igyekszünk téglalap alakot nyerni. Minden szeletre teszünk pármai sonkát és 1-2 friss zsályalevelet.
Kettéhajtjuk a hússzeleteket és 1-1 fogpiszkálóval rögzítjük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk. A húsok mindkét oldalán egyenletesen aranybarnára sütjük. A serpenyőből az olajat kiöntjük, de nem mossuk el a serpenyőt. Ugyanebben a serpenyőben megolvasztunk 5 dkg vajat, ráöntjük a bort. Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe 20-30 percre, amíg a szósszal együtt forraljuk. Időnként megfordítjuk, hogy egyenletesen puhuljon.
Öntsük fel zöldséglevessel, hogy a leve ne főjön el és ne égjen oda. Miután készen van, kiszedjük a serpenyőből és kiszedjük a fogvájókat. Krumplipürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése