2012. október 29., hétfő

Citrommártás

Ezt a mártást öcsém szokta készíteni, sült húsok mellé nagyon talál, most éppen a töltött hús mellé készült, de szerintem desszertnek is megfelel, pl. valamilyen pohárkrémbe.



Citrommártás

Hozzávalók:

1 citrom, 4 dkg vaj, 1 ek liszt, 4 dl tej, 8dkg cukor, csipet só.

Elkészítés:

A felhevített vajra, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatos kavargatás mellett hozzácsorgatjuk a tejet. Addig főzzük, míg besűrűsödik, majd belefacsarjuk a citrom levét, ízesítjük a cukorral, a citrom reszelt héjával, és csipet sóval. Összeforraljuk. Ha hígabbra szeretnénk, csorgassunk hozzá még tejet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése