2012. december 8., szombat

Diós pite

Ez a recept is egy igazi régi nagymamás recept, kézzel írott példányról volt szerencsém elkészíteni.





Diós pite

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve
A töltelékhez:
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg örőlt dió
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
Kenéshez:
  • baracklekvár
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tészta hozzavalóit alaposan összegyúrjuk és kinyújtjuk. Kikent, lisztezett tepsibe vagy pitesütő formába nyomkodjuk a tészta nagy részét, egy kisebb adagot féreteszünk a rácsokhoz. Megkenjük vékonyan baracklekvárral. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és a kemény tojáshabot is beleforgatjuk. Rásimítjuk a tésztára. A maradék tésztából csíkokat sodrunk és párhuzamosan, majd másik irányba is berácsozzuk a tésztát. Megkenjük felvert tojással. Forró sütőben megsütjük.

Az eredeti recept kézírattal:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése