Diós pite
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 citrom leve
A töltelékhez:
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 20 dkg örőlt dió
- 1/2 csomag vaníliás cukor
Kenéshez:
- baracklekvár
- 1 tojás
Elkészítés:
A tészta hozzavalóit alaposan összegyúrjuk és kinyújtjuk. Kikent, lisztezett tepsibe vagy pitesütő formába nyomkodjuk a tészta nagy részét, egy kisebb adagot féreteszünk a rácsokhoz. Megkenjük vékonyan baracklekvárral. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és a kemény tojáshabot is beleforgatjuk. Rásimítjuk a tésztára. A maradék tésztából csíkokat sodrunk és párhuzamosan, majd másik irányba is berácsozzuk a tésztát. Megkenjük felvert tojással. Forró sütőben megsütjük.
Az eredeti recept kézírattal:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése