2012. december 17., hétfő

Márványos habcsók

Még régebb készítettem ezt a finomságot. Nagyon édes, nagyon finom :) Receptet itt találtam.



Márványos habcsók

Hozzávalók:
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött. A tojásfehérjéket szintén vízgőz fölött verjük fel, kanalanként hozzáadva a porcukrot, míg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a gőzről és az olvasztott csokiból kanál segítségével belecsorgatunk és egy fogvájóval örvényeket rajzolunk benne, így:


Egy evőkanállal leveszünk egy adagot a csokis rétegből és sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk. Mikor elfogyott a felső, csokis réteg, megismételjük a műveletet, amíg el nem fogy minden. Előmelegített 130 fokos sütőben vagy az alacsony fokozaton kb 30 perc alatt kiszárítjuk a habcsókokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése