Márványos habcsók
Hozzávalók:
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött. A tojásfehérjéket szintén vízgőz fölött verjük fel, kanalanként hozzáadva a porcukrot, míg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a gőzről és az olvasztott csokiból kanál segítségével belecsorgatunk és egy fogvájóval örvényeket rajzolunk benne, így:
Egy evőkanállal leveszünk egy adagot a csokis rétegből és sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk. Mikor elfogyott a felső, csokis réteg, megismételjük a műveletet, amíg el nem fogy minden. Előmelegített 130 fokos sütőben vagy az alacsony fokozaton kb 30 perc alatt kiszárítjuk a habcsókokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése