2012. december 6., csütörtök

Sertésszelet lazacos sajtszószban

Szeretem a lazac és a gorgonzola ízét, külön-külön és együtt is. Tegnap valahogy ezt a két ízet szerettem volna társítani. Igyekeztem nem túlbonyolítani a főzés menetét, így született a következő fogás:



Sertésszelet lazacos sajtszószban

Hozzávalók:

45 dkg sertéshús, só, bors, olaj, 4 dl tejföl, 10 dkg gorgonzola, 10 dkg füstölt lazac.

Elkészítés:

A sertéshúst szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és olajban mindkét oldalukon megsütjük. A tejfölet összekeverjük a gorgonzolával, villával összetörjük benne a gorgonzolát. A sajtos tejfölet ráöntjük a serpenyőben levő húsokra és kis lángot összefőzzük. A lazacot apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a tejfölös húshoz, majd 1-2 perc múlva készen is van.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése