Egy nagyon egyszerű és gyors fogás, olyan hétköznapokra amikor nincs kedvünk/időnk sokat forogni a konyhában. Megfelel akár húsmentes egytálételnek vagy köretnek is. Azt hiszem ez a legújabb krumplis kedvencem.
Dupla hagymás sült krumpli
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 fej hagyma
- 8 cikk fokhagyma
- só
- olaj
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk, egyben hagyjuk. Összeforgatjuk a zöldségeket, sózzuk és egy sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük. Kevés olajjal meglocsoljuk. Sütőben magas lángon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kb. félidőnél megnézzük és ha kicsit pirult a teteje, megforgatjuk.
Nagyon tetszik!! Én a tepsiskrumplit nem szoktam megkeverni, max. a tepsit fordítom meg (ami kívül volt, belülre kerüljön). Mindig szép ropogósra sül a krumpli és nem törik össze. Általában nagyobb mennyiséget sütök, úgy kell neki 1 óra is. Estére kipróbálom a sült csirke köreteként:).
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Jó étvágyat hozzá:)
Törlés