2013. január 23., szerda

Dupla hagymás sült krumpli

Egy nagyon egyszerű és gyors fogás, olyan hétköznapokra amikor nincs kedvünk/időnk sokat forogni a konyhában. Megfelel akár húsmentes egytálételnek vagy köretnek is. Azt hiszem ez a legújabb krumplis kedvencem. 



Dupla hagymás sült krumpli

Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 8 cikk fokhagyma
  • olaj
Elkészítés:

A krumplit és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk, egyben hagyjuk. Összeforgatjuk a zöldségeket, sózzuk és egy sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük. Kevés olajjal meglocsoljuk. Sütőben magas lángon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kb. félidőnél megnézzük és ha kicsit pirult a teteje, megforgatjuk. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik!! Én a tepsiskrumplit nem szoktam megkeverni, max. a tepsit fordítom meg (ami kívül volt, belülre kerüljön). Mindig szép ropogósra sül a krumpli és nem törik össze. Általában nagyobb mennyiséget sütök, úgy kell neki 1 óra is. Estére kipróbálom a sült csirke köreteként:).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Jó étvágyat hozzá:)

      Törlés