2013. január 25., péntek

Fokhagymakrémleves

Kedvenc krémlevesem:



Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg hagyma
  • 20 dkg krumpli
  • 4 szelet kenyér
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 10 dkg tejföl
  • petrezselyemzöld
  • bors
Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott fokhagymagerezdeket. A többi zöldséget is meghámozzuk, a sárgarépát lereszeljük, a krumpli apró kockákra vágjuk, a hagymát is felaprítjuk, majd a fokhagymához tesszük párolódni. Amikor minden megpárolódott, felöntjük kb. fél liter vizzel és puhára főzzük a zöldségeket. Beletesszük a kenyérbelet, tejet, felfőzzük, majd egy botmixerrel az egészet pépesítjük, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, tejföllel sűrítjük, sózzuk, borsozzuk. 


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis recept, íly módon is ki fogom próbálni ezt a levest :-)

    VálaszTörlés