2013. január 16., szerda

Narancsos-almás sütemény

Megtörtént a blogom elindítása óta a leghosszabb szünet. Semmi gond nem volt, csak valahogy elhanyagoltam sajnos. Na, de visszatértem :) Igyekszem ezután nem tartani szüneteket, legalábbis nem ilyen hosszasakat. Meglepetésemre így sem maradt olvasatlan a blog, ami nagyon jól esett, köszönöm nektek :)

És most jöjjön egy nagyon finom sütemény, köszönet az elkészítőjének, maradéktalanul eltüntettük :)



Narancsos-almás sütemény

Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg alma
  • 4 narancs
  • fahéj
  • narancslekvár
Tetejére: 2 alma, 2 mandarin, kevés cukor, fahér, zselatin, tejcsokoládé.

Elkészítés:

A puha margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, a tejet, majd apránként a liszttel elkevert sütőport és a fahéjat. Végül óvatosan forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd keverjük bele a kockákra vágott almát és narancsot. Két adagba választva, előmelegített sütőbe,180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Miután kihűltek, egyiket megkenjük narancslekvárral és összetapasztjuk a másik tésztával.

A tetejére az almát és a mandarint apró kockára vágjuk és összekeverjük fahéjas cukorral, kevés vízben megpároljuk, míg pépes lesz, rákenjük a sütemény tetejére, majd leöntjük a zselatinnal. A zselatin szilárdulása után csokoládét reszelünk rá.


1 megjegyzés: